Recept mm Tam konijnenbout lOOgr 1.65 Gevulde varkensfilet 100gr 2.35 100g -1 .09 Gebraden rosbief lOOgr 2.99 Wild goul lOOgr h Gevuld stokbroodje per stuk 3.50 26 Tam konijnebout in de stoofpan. 1 dl witte port 3 takjes selderij 2 takjes verse tijm 1 kg konijnebout konijn of wildkruidcn 50gr boter scheutje olijfolie 250gr paddcstoelenmix 3 sjalotjes 2 dl wildbouillon I bekertje crcmc fraiche citroensap gehakte peterselie Bestrooi de konijnebouten met de kruiden en braad ze in een ruime braadpan in de boter en de olie in 15 minuten rondom mooi bruin en neem /e uit de pan. Fruit in het bakvet de fijngehakte sjalotjcslichl aan en voeg de paddestoelen toe en laat dit 5 minuten bakken, regelmatig doorroeren. Giet de wildbouillon en de port erbij en leg dan de bouten in de pan. Leg de selderij en de tijm erbij en stoof de bouten met het deksel op de pan in 30-45 minuten gaar. als het vlees loslaat van het bot zijn ze gaar. neem dan de bouten uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal. Roer de creme fraiche door de saus. breng deze op smaak met citroesap en peper en zout. strooi de gehakte peterselie over de bouten en de saus. serveer ze apart. 0 I Woensdag gehaktdag

Oostrum's Weekblad | 2000 | | pagina 26