Recept
lOOgr
8
Aanbiedingen geldig op donderdag 28 sept, vrijdag 29 sept en zaterdag 30 sept
Hongaarse
varkensoesters.
4 varkensoesters
1.5 dl slagroom
tomatenpuree
50gr boter
2 uien
zout, peper
paprikapoeder
Schil de uien en snij ze in
dunne ringen.
Smelt de boter in een pan
en als die heet is. bak dan
de oesters aan alle kanten
bruin. Bestrooi ze met
peper en zout en laat ze
nog 10 min. op zacht
vuur verder bakken.
Neem de oesters uit de
pan en houd ze warm.
Fruit in de boter de uien
lichtbruin. Voeg een
flinke lepel tomatenpuree
toe en flink wal
paprikapoeder. Geef er
ook de room bij.
Controleer de saus op
smaak en voeg eventueel
zout en peper bij. Onder
aoed roeren koken we de
saus totdat ze de
gewenste dikte heeft. Leg
de oesters op een
voorverwarmde schaak
schenk er de saus over en
serveer.
O