Rib karbonade met appel. ouillon poeder Ëf© linSftïit 0 4 ribkarbonade ;sv:;; v. r;f g;.; 1 grote ui V2 prei 4 appels cox 's orange 3 eetlepels rozijnen 1 eetlepel bak 2 eetlepels co^ 2 eetlepels sta peper gember *nac of vieux Iker 2 theelepels h Ro inert opfschaa 1 en -deksel 0ngeveer 15 minuten in een bak met kou d water .ettert. Ui pellen en grof snippere n. Prei in ringen van ca. ¥2 cm snijden en ze in een zet if met ko ud water pehoon sp^elen^ Citroen uitperse n. Appels wassen en met een appel boor de klokhuizen eruit ste ^kenvrrf.; gg. -Uf Met een puntig i In een kopje de 1 Appels vullen m Ui en prei over en op het prei-ui >r elkaar scheppen.f 2 men en afdrogen, en met peper en mosterd es zetten. Bouillonpoeder Dekse l o p de sel oplsscn in 1 dl heet water. Bou illon in de rpmertöpf schenken ïaaJ en de römertopf in de koude oven zeiten. De oven inschakelen op 225c en de schotel ca. 60 minuten verwannen. 1 lei deksel van de schaal nemen en de karbonades in ca. 10 minuten bruin laten kleuren. Lekker niet lint macaroni.isv 1 1 cv .v: sf e:s: -1 f 0 UC &LIUI vail UC uppcis» 1 UiiClUi 11 rozijnen, bakgember, cognac, citroensap en suiker dot :et het rozijnen mengsel. De römertopf uit het water n< ie bodem van de schaal verdelen. Karbonades inwrijv- enmengsel leggen. De gevulde appels op de karbonad IA OlVr*/ï/)H 7 l*/l 1 1 "een klasse apart

Oostrum's Weekblad | 2000 | | pagina 17