4 kalkoenhaasjesilgig14|;gf gI kalkoenkruiden 1 blik abrikozen van 400gr 2 el olie i:ïïi;;i fffiiqi: ü:-;^;:i:^^ 25 gram boter 2 el citroensap 2 el ketjap i;i;::::i :iir:i -Ö:ill:Li'i::i isli'Ii X dl kookroom of 1 bekertje creme fraiche Bestrooi de kalkoenhaasjes met de kalkoen kruiden. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. 'éMÈiM. ïil Verhit de olie in een braadpan en voeg de boter toe. ^in i: Bak, als het schuim is weggetrokken, de kalkoenhaasjes rondom bruin in 3 minuten. Blus het bradc^U^ÊÊnet dl abrikozensap en roer er het citroensap, de ketjap en de room door en laat de haasjes nog 10 minuten in de saus stoven. Snijd de haasjes in schuine plakken en verdeel ze op een voorverwarmde Ii.II schaal of bord, garneer iedere plak met een abrikoos. I u h l-VlII:;11 Verdeel de saus om met fijngeknipte bieslook. Geef hierbij peultjes met gekookte krieltjes of een pasta. 15 een ap3lt'

Oostrum's Weekblad | 2000 | | pagina 15