LVB
Welnu, een van die taken die leken op zich kunnen nemen,- beter is te zeggen weer opnieuw
op zich kunnen nemen - is de Avondwake aan de vooravond van een uitvaart.
In andere dekenaten, ook Limburgse, is deze praktijk groeiende En ook wij zullen daar
binnenkort mee beginnen. In de kom van Venray en in Wanssum hebben zich bijna twintig
mensen wat meer hierin bekwaamd We zijn daar dan ook vanaf oktober begonnen met de
Avondwake Dit is een dienst van Woord en gebed, door leken geleid, zonder Eucharistie. De
reacties op dit nieuwe initiatief zijn positief. Het dekenaat wil vervolgens zorgen dat ook
andere parochies dit initiatief desgewenst kunnen overnemen. In overleg met uw pastoor
bestaat de mogelijkheid dat ook parochianen uit uw parochie zich in deze bekwamen. Na
opgave bij uw pastoor worden de kandidaten hiervoor, vrouwen en mannen, begeleid in het
opzetten en verzorgen van de Avondwake. Deze kandidaten, de pastoor en het Kerkbestuur
zullen dan samen overleggen wanneer men in uw parochie met deze Avondwake begint.
Ten slotte: ook hier zal optreden wat men in de natuurkunde noemt: "de wet van de
traagheid". Zoals u wei weet houdt dit in dat gewichten, massa's, maar ook mensen zich in
principe verzetten tegen veranderingen.
Iedereen van ons zal zich dus in meerdere of mindere mate afvragen: "Moe! dat nu, zo'n
Avondwake door leken Het zou goed zou zijn als je jezelf antwoordde met: "Ja, dat moet!"
Hot is goed dat een christelijke gemeenschap laat merken dat ze er is als een dierbare sterft.
Dal ze helpt om afscheid te nemen Dat ze assisteert om droefheid, pijn en troost te
formuleren.
Dat is ten volle Gods volk, bekommerd om elkaar vanuit de binding met - en zending door
Jezus Christus. Mogen wij uitgroeien, steeds meer, tot een liefde- en zorggemeenschap
U Gods rijkste zegen toebiddend en t<v»wpn««nd -
Werken met gehakt: 6 maart a.g
Op woensdag 6 maart a.s. hebben we een avond in de Wis met als
onderwerp: "werken met gehakt". Twee deskundige koks, t.w.
Wim v.d. Coelen en Guus v. Gog, komen ons demonstreren hoe we
op 6 verschillende manieren gehakt kunnen bereiden, o.a. door
toevoeging van kruiden, groenten en fruit.
Tussendoor vertelt Wim op zijn eigen wijze iets over rode en
witte wijn en deze mogen we dan ook proeven. Als laatste be
reidt Guus nog kotelet met stroop en perziken.
Aangezien we moeten weten hoeveel belangstellende proevers we
in de zaal krijgen, moet u zich voor deze avond opgeven en wel
bij Mariet Hendrix, tel. 571792; zo spoedig mogelijk.
Voor deze avond vragen we wei een eigen bijdrage. Hoe hoog
deze bijdrage is, hoort u nog van ons!
JjCqjpnen, pastoor - deken