De Echte Bakkers introduceren een nieuw molenbrood!
De Echte Bakker
Kerkstraat 14, Horst
tel. 04709-81085
j euqdwerk
De Echte Bakkers hebben vanaf 13 mei een nieuw molenbrood in hun winkels liggen: het
WIEKENBROOD. Een echte specialiteit, bereid met bloem en gekneusde tarwe, wat nog
op ambachtelijke wijze gemalen is door een molenaar. Echte molenaars bestaan nog zeer
zeker. Enige jaren terug heeft een groep jonge molenaars het ambacht van weleer
opnieuw opgepakt wat resulteerde in de oprichting van het Ambachtelijk Korenmolenaars-
gilde. Diverse molens in Nederland zijn door hen geadopteerd en in bedrijf gesteld. Dat
inspireerde de Echte Bakkers tot het ontwikkelen van een nieuwe oorspronkelijke brood-
lijn: de Molenbroden, waarvan het WIEKENBROOD de nieuwste aanwinst is.
Echte Bakkers zijn molengek
De Echte Bakkers houden zich al heel lang bezig met begrippen als natuur en milieu. De
bekende molenprodukten zijn daar een mooi voorbeeld van. De Echte Bakker weet dat de
kwaliteit van de juiste grondstoffen bepalend is voor de kwaliteit van het brood. Daarom
is het niet verwonderlijk dat Echte Bakkers voor hun ambachtelijke broodsoorten meel
van de molen gebruiken. Door het korte maalproces blijven de geur- en de graansmaak
van het meel het best bewaard. Aan het meel wordt niets toegevoegd of eruit gehaald. Het
is een puur natuur produkt waarbij alles van de tarwekorrel (de zemelen, kiemen en
bloem) in het molenmeel terecht komt. Hierdoor krijgt het molenbrood zijn ambachtelijke
uiterlijk. Fabrieksmeel kan hier echt niet aan tippen. Molens leveren dagelijks diverse
soorten meel waarvan de Echte Bakker, ieder voor zich, zijn eigen molenassortiment
bakt. Zo zijn er molenbroden als wit en bruin van de molen, roggeknar, notenbrood,
molenwieken, molenkoeken, mueslibol en de nieuwste aanwinst: het WIEKENBROOD.
De Echte Bakkers blyven verrassen
Nieuw, maar met een rijke historie is het WIEKENBROOD van ambachtelijk gemalen
tarwe. Volgens een speciaal recept van bloem en gekneusde tarwe, hebben de Echte
Bakkers één van de meest oorspronkelijke broodsoorten ontwikkeld. Een ambachtelijk
brood dat licht en voedzaam is en ook zeker populair zal worden bij jonge broodliefheb
bers, die niet van donker, zwaar brood houden. De Echte Bakkers maken er graag iets
meer van. Dat brengt de liefde voor het vak met zich mee. Er zijn,350 Echte Bakkers in
Nederland met zo'n 600 verkooppunten, die na een strenge selectie zijn toegelaten tot het
Echte Bakkersgilde. De Echte Bakkers zijn te herkennen aan het gele embleem van het
Gilde en aan de uitstraling van de winkels, die zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd.
Het embleem is een kwaliteitswaarmerk dat garandeert dat een Echte Bakker dagelijks
alles zelf bakt in eigen bakkerijde kwaliteit van zijn assortiment scherp in de gaten houdt
en bovendien altijd vers brood en banket in de winkel heeft. En dat proef je!
Voor het Rollebol dat gehouden wordt op zaterdag 19 pum in
Castenray kun je je nog opgeven t/m woensdag 26 mei. iedereen
vanaf 6 jaar kan hier aan meedoen.
Avondwandelvierdaagse
Iedereen die zich hiervoor opgegeven heeft wordt bij üe wis
verwacht op woensdag 26 mei a.s. om 19.00 uur. We gaan dan
circa 1 uur oefenen. Je kunt je nog opgeven t/m die datum.
2
Rollebol