De Echte Bakkers introduceren een nieuw molenbrood! De Echte Bakker Kerkstraat 14, Horst tel. 04709-81085 j euqdwerk De Echte Bakkers hebben vanaf 13 mei een nieuw molenbrood in hun winkels liggen: het WIEKENBROOD. Een echte specialiteit, bereid met bloem en gekneusde tarwe, wat nog op ambachtelijke wijze gemalen is door een molenaar. Echte molenaars bestaan nog zeer zeker. Enige jaren terug heeft een groep jonge molenaars het ambacht van weleer opnieuw opgepakt wat resulteerde in de oprichting van het Ambachtelijk Korenmolenaars- gilde. Diverse molens in Nederland zijn door hen geadopteerd en in bedrijf gesteld. Dat inspireerde de Echte Bakkers tot het ontwikkelen van een nieuwe oorspronkelijke brood- lijn: de Molenbroden, waarvan het WIEKENBROOD de nieuwste aanwinst is. Echte Bakkers zijn molengek De Echte Bakkers houden zich al heel lang bezig met begrippen als natuur en milieu. De bekende molenprodukten zijn daar een mooi voorbeeld van. De Echte Bakker weet dat de kwaliteit van de juiste grondstoffen bepalend is voor de kwaliteit van het brood. Daarom is het niet verwonderlijk dat Echte Bakkers voor hun ambachtelijke broodsoorten meel van de molen gebruiken. Door het korte maalproces blijven de geur- en de graansmaak van het meel het best bewaard. Aan het meel wordt niets toegevoegd of eruit gehaald. Het is een puur natuur produkt waarbij alles van de tarwekorrel (de zemelen, kiemen en bloem) in het molenmeel terecht komt. Hierdoor krijgt het molenbrood zijn ambachtelijke uiterlijk. Fabrieksmeel kan hier echt niet aan tippen. Molens leveren dagelijks diverse soorten meel waarvan de Echte Bakker, ieder voor zich, zijn eigen molenassortiment bakt. Zo zijn er molenbroden als wit en bruin van de molen, roggeknar, notenbrood, molenwieken, molenkoeken, mueslibol en de nieuwste aanwinst: het WIEKENBROOD. De Echte Bakkers blyven verrassen Nieuw, maar met een rijke historie is het WIEKENBROOD van ambachtelijk gemalen tarwe. Volgens een speciaal recept van bloem en gekneusde tarwe, hebben de Echte Bakkers één van de meest oorspronkelijke broodsoorten ontwikkeld. Een ambachtelijk brood dat licht en voedzaam is en ook zeker populair zal worden bij jonge broodliefheb bers, die niet van donker, zwaar brood houden. De Echte Bakkers maken er graag iets meer van. Dat brengt de liefde voor het vak met zich mee. Er zijn,350 Echte Bakkers in Nederland met zo'n 600 verkooppunten, die na een strenge selectie zijn toegelaten tot het Echte Bakkersgilde. De Echte Bakkers zijn te herkennen aan het gele embleem van het Gilde en aan de uitstraling van de winkels, die zoveel mogelijk op elkaar zijn afgestemd. Het embleem is een kwaliteitswaarmerk dat garandeert dat een Echte Bakker dagelijks alles zelf bakt in eigen bakkerijde kwaliteit van zijn assortiment scherp in de gaten houdt en bovendien altijd vers brood en banket in de winkel heeft. En dat proef je! Voor het Rollebol dat gehouden wordt op zaterdag 19 pum in Castenray kun je je nog opgeven t/m woensdag 26 mei. iedereen vanaf 6 jaar kan hier aan meedoen. Avondwandelvierdaagse Iedereen die zich hiervoor opgegeven heeft wordt bij üe wis verwacht op woensdag 26 mei a.s. om 19.00 uur. We gaan dan circa 1 uur oefenen. Je kunt je nog opgeven t/m die datum. 2 Rollebol

Castenrays dorpsblad De Schans | 1993 | | pagina 2