evenementenagenda ■=0 'i Diepvrieshuis MW VERSTRAELEN Aarts g/Kurstjens T)e JVLaasfioeve Carnavalsmenu Cafetaria 't BotterHuuske Wijn Proefavond VRIJE VERKOOP: Vele koopjes in onze OPRUIMING 0478-533 830 www.De-Maashoeve.nl veen Snefle(ns) tiramisü Carnavalsmenu €12,50 p.p. Gezocht)^ Ay rrijdag 20 januari 2006 Prinseproklemasie 2006 Circus Mök 2006 Boek- en kantoorvakhandel van den Munckhof Grotestraat 68 Venray 0478-582727 ^ACCOUNTANTSKANTOOR VOLKS|JN|VERSITE|T venray Groot in barbecue vers vlees Aanbiedingen voor week 3 en 4: Gehakt h.o.h. €4,os/kg voor 3,85/kg. Steelcoteletten 5,75/kg voor 5,50/kg. Runder braadlappen Kipfilet UITSLUITEND OP BESTELLING Wouterstraat 36, America 077 - 464 04 20 ERKEND SCHADEGARANT EN TOPHERSTELLER TjTfl'flTBTBTBTflTBTBTflTflTBTBTB'BT PEEL EN MAAS Eendaagse evenementen 15 jan. Veldtoertocht Overloon 16 jan. Weekmarkt Centrum Venray 12.00 tot 16.00 uur 21 jan. Kick off Gouden Leeuw 23 jan. Weekmarkt Centrum Venray 12.00 tot 16.00 uur 27 jan. Kenteken graveren/ruiten repareren Sporthal De Wetteling 30 jan. Weekmarkt Centrum Venray 12.00 tot 16.00 uur 6 febr. Weekmarkt Centrum Venray 12.00 tot 16.00 uur 13 febr. Weekmarkt Centrum Venray 12.00 tot 16.00 uur 19 febr. Vlooienmarkt Sporthal De Wetteling 27 febr. Grote optocht CV De Piëlhaas centrum Venray 10 mrt. Afsluiting wildseizoen diner dansant in 't Pelgrimshuis 19.30 uur 26 mrt. Vlooienmarkt Sporthal De Wetteling Meerdaagse evenementen 28 januari en 29 januari 2006 30ste vlakwatercross Hardeweg 36 Venray 28 jan. 12.00-16.30 uur 29 jan. 12.00-15.00 uur 26 t/m 28 februari Carnaval Schouwburg 15 17 18 19 24 25 26 27 an. an. an. an. an. an. an. an. De vrienden van Kreij Reinder van der Naait Sneeuwwitje 19.00 uur Voice Male 20.00 uur Vlaams Fruit 20.00 uur The official tribute to the Blues Brothers 20.00 uur Jacqueline Kerkhof 20.00 uur Deep River Quartet 20.00 uur De Hulst 10, Venray-Oostrum Telefoon 0478-582333 Verenigingen, groepen van min. 10 personen OPGELET! Wij bieden u voor tijdens en na 't stappen een goede bodem. Vanaf heden t/m carnaval Bel voor info/reseveringen Dinsdag gesloten De Kooy 15 Wanssum Menu v.d. maand 18,50 p.p.) Soep van 2 soorten mosterd 0478-501342 Langstraat 16, Venray in Oostrum vraagt een medewerkster vanaf 16 jaar tot 20 jaar. Heb je interesse neem dan contact op met Nona Peeters tel.: 585505 of 560003. Tot ziens de Heeren van Overloon Reserveren gewenst! MRINSEPROKLEMASIE EN CIRCUS MÓK 2006 van 19.00-21.00 uur in café "De Evenaar" 0 GEGARANDEERD GOED VERA VENRAY E Industrieterrein De Hulst (0478) 581486 Aanbiedingen geldig van 12 t/m 18 januari 2006 Schoolstraat 4 - 5961 EH HORST Accountants en Belastingadviseurs Voor meer informatie bezoek onze website: www.accverstraelen.nl Persoonlijk contact en betaalbaarheid staan bij ons voorop! Huisbezoek mogelijk. 077-398 40 40 info accverstraelen.nl 8,95/kg voor 8,05/kg. 8,50/kg voor 6,50/kg. U kunt ook online bestellen op www.aarts-kurstjens.nl Wij geven 4 jaar garantie op onze reparatie Bereidingswijze üpcmal voor kirttkren optn huis beurs geoB&sd^anaf 10:00 uur shm£H"mnT:00 uur en 13:30 uur entree 5,- Kasteeltuinen Arcen (Bij aankoop vaïrTtr^idskleding entreegeld rt^óur) Locatie: voor reserveringen bel 0478-588840 www.jolinabruidsmode.nl of www.wijtrouwen.nl Donderdag 12 januari 2006 - Pagina 20 enraveo PI! BB BI Grand -Eetcafé Pollackfilets met een paddestoelen-dragon saus of Kogelbiefstuk met een groene pepersaus Tompouce gevuld met vanille-ijs A chocolademousse Medewerker(s) bediening voor vrijdag en zaterdag-avond. Ervaring is plezierig inzet is belangrijker! Min. leeftijd 18jr Restaurant Presenteert: Vrijdag 20 januari 2006 Een avondje informeel netwerken onder het genot van een goed glas wijn en diverse heerlijke hapjes De wijnen worden gepresenteerd door diverse wijnhandelaren en door de koks van "restaurant de Heeren van Overloon" gecomplimenteerd met verschillende hapjes Theo Marijke Wolters Irenestraat 1 5825 CA Overloon Tel. 0478 642227 Fax. 0478 642630 www.heerenoverloon.nl info@heerenoverloon.nl VASTELAOVESVERENIGING „DE PIELHAAS" -VENRAY Zaterdag 21 januari 2006 Entreeprijs: €12,50 per kaartje Max. 4 krt. per persoon Vrijdag 3 en 10 februari 2006 Zaterdag 4 en 11 februari 2006 Woensdag 8 februari 2006 Entreeprijs €14,00 per kaartje. Max. 2 krt. per persoon. Op 20 januari zullen vanaf 18.30 uur bij de ingang van Cafe "De Evenaar" volgnummers worden uitgedeeld. Restaurant Julianasingel 7, Venray, Tel. 0478-585777, www.hoteleurotel.nl Wij zijn 7 dagen per week geopend! Ma. t/m za.: vanaf 18.00 uur, zondag vanaf 17.00 uur. van den wi lidvwh-w®' i x'. X' c w00 ...en een nieuwe toekomst Na de tsunami heeft Mensen in Nood/Cordaid enorm veel giften ontvangen via giro 555. Wij laten u graag zien wat we hiermee doen. Kijk daarom nu op www.nadetsunami.nl Mensen in Nood Cordaid ROLLUIKEN DEURNESEWEG 134 YSSELSTEYN TEL: 0478 - 541513 Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden Beckers 25% vlees kroket 32 stuks van 12,35 voor 1 0,95 Beckers bitterballen 100 stuks van 10,20 voor 8,75 Mora viandellen 16 stuks van 11,35 voor 8,95 Mora saterollen 6 stuks van 5,10voor 3,95 V Lieshout goud frikartdellen 20x85 gram van 5,90 voor 4,75 Coertjens stoofvlees 850 gram van 5,00 voor 3,98 Kaassoufle 10 stuks Van 4,30 voor 2,50 Kabeljauwfilet per kg van 10,45 voor 7,95 Ruime parkeer plaats Openingstijden: Maandag: 13.00 - 18.00 uur Dinsdag t/m Vrijdag: 09.00 - 12.00 uur en van: 13.00 - 18.00 uur Zaterdag: 09.00 - 17.00 uur Voor bedrijven verzorgen wij uw: -jaarrekening - administratie - belastingaangifte - loonadministratie - ondernemingsplan - minas, enz. enz. e.o. LEREN DOE JE VOOR JE PLEZIER BIJ DE VOLKSUNIVERSITEIT! In het voorjaar van 2006 starten onderstaande CURSUSSEN: Vakantiecursus Engels, Italiaans, Spaans, Frans, en Portugees Omgaan met uw mobiele telefoon Communicatietechnieken/assertiviteit I Internet en E-mail Tekstverwerken voor senioren Opruimen kun je leren Leren schrijven voor de pers voor verenigingen Karakters en temperamenten Communicatie in relatie (mannen komen van Mars, vrouwen van Venus) Reflexzonetherapie T'ai Chi Ch'uan Wereldgodsdiensten Tuinontwerpen Basiscursus informatica Maken van een eigen website Onderhoud en beveiliging van uw PC Excel Inkomstenbelasting 2005 Elektronische belastingaangifte Wijnen leren proeven Workshop Asperges Reizen om de wereld in vier avonden Heemkunde Oppergelderse cultuur tussen de beeldenstorm en Franse revolutie Klassieke muziek en kunst deel 2 en 3 Grimeren Binnenhuisarchitectuur/woning inrichting Basiscursus fotografie analoog en digitaal Digitale fotobewerking Digitale video en beeldbewerking Vakantiecursus fotografie:"haal meer uit uw digitale camera" LEZINGEN/ WORKSHOPS Bowen Therapie Jassentechniek Reiki Voetreis Camino de Santiago Over de Zijderoute naar China Reizen door de oude Peel Rembrandt in Perspectief Impressionisme in klank en beeld Scrapbooken EXCURSIES Avondwandeling in de Geysterse bossen Bezoek Moskee De koninklijke serres van Laken Luik Luxemburg Amsterdam Voor informatie bel vanaf 9 jan. 2006 tussen 9.00-13.00 uur (maandag t/m donderdag) Volksuniversiteit Venray 0478-580185 of kijk op de website: www.vu-venray.nl SLAGERIJ |y|v|v|v|v| Er bestaan veel verschillende recepten voor tiramisü - deze versie is mijn favoriete variatie op het origineel, en de kant-en klaar gekochte lange vingers doen het echt prima. Probeer het eens - je zult het resultaat fantastisch vinden. Het woord tira misü betekent letterlijk Trek me op\ Voorbereiding: 5 minuten Bereidingstijd: 25 minuten Aantal porties: 4 15 lange vingers 2,85 dl goede sterke koffie, vers gezet - 4 eetlepels fijne kristalsuiker 500 g mascarpone 2 vanillestokjes 1,4 dl vin santo of zoete sherry - de geraspte schil en het sap van 1 sinaasappel 100 g van de allerbeste kwaliteit pure chocolade (70% vaste cacaobe- standdelen) Neem een matig diepe kom of schaal met een doorsnede van 20 tot 25 cm en leg de lange vingers er in laagjes gestapeld in. Zoet de koffie met 2 eetlepels van de suiker. Giet de koffie over de lange vingers en zorg dat ook de bovenste laag helemaal onder staat - je ziet hoe de lange vingers de koffie absorberen. Doe terwijl de koekjes staan te wellen de mas carpone in een kom en klop er de rest van de suiker door. Snijd de vanillestokjes in de lengte open en schraap de zaadjes in de kom met mascarpone: de stokjes kun je bewaren om er vanillesuiker mee te maken. Ga door met kloppen en sprenkel gaandeweg de vin santo of sherry erbij. Het mascarponemengsel moet een vloeibare, glanzende consistentie krijgen. Als het nog te dik is, kun je er een beetje van het sinaasap pelsap bij doen voordat je de rest van het sap over de lange vingers heen knijpt. Smeer het mascarpone mengsel over de lange vingers en rasp of schaaf de Tthocola erover. Strooi er een klein beetje fijngeraspte _jnaasappelschil over en zet de schaal in de koelkast L3ot je de tiramisü opdient. Venray: woensdag 36 jan, 'Dfi 1,5.1)0- JSJfl uur Harst: unrnsila^ jan. '06 iSJt) - 20.00 uur Stlsa Open linis Ven ra v me! workshops 13 jan- LU0 10.1)0- 21.00 uur Bruidsmode JANSEN JANSEN KASTEELTUINEN ARCEN

Peel en Maas | 2006 | | pagina 19