Bourgondische rib lOOgram 2.19 Gekookte achterham 100gr 2.89 Gebraden rosbief 10Ogr 2.95 ItoanoS tam najaar Hawaiaanse kiphaasjes 10Ogram 1.89 llsaass Boeren pikant kilo 18.9 500gr H.o.h gehakt lOOgr ontbijtspek in dunne reepjes. 1 grote ui fijn gesneden. 1 eetlepel olie 1 dl tomateusap 2 vleestomaten 1 el gehakte peterselie 1 teentje knoflook fijn gesneden 2 eetlepels geraspte kaas cajun kruiden tabasco, allesbinder, zout Aanbiedingen geldig op donderdag 5 apr, vrijdag 6 apr en zaterdag 7 apr. Drukfouten voorbehouden Verwijder de velletjes van de tomaten. Snijd daarvoor eerst met een klein mesje een kruisje in de ronde zijde Kook de tomaten daarna 1 minuut en dompel ze vervolgens onder in koud water. De velletjes laten zich dan gemakkelijk verwijderen. Snijd ze daarna in vieren en verwijder de kern, zodat U het vruchtvlees overhoudt. Fruit het onbijtspek, knoflook en de ui in de hete olie en roerbak daarna het gehakt mee op een hoog vuur tot losse rulletjcs. Zet het vuur laag en voeg tomatensap, blokjes tomaat en de gehakte peteselie toe. Breng het geheel aan de kook, bind het met wat allesbinder en maak het gerecht pikant op smaak met cajunkruiden, tabasco cn eventueel nog iets zout.Dit pikante gehakt gerecht kunt U combineren met red bcans tot een heerlijke chili con came. Ook te gebruiken voor het vullen van een tortilla met gerasptekaas of een tacoschelp. Lekker met gekookte maiskolven, een frisse groene salade en mexicaanse chips.

Oostrum's Weekblad | 2001 | | pagina 12