Gepaneerde schnitzels met paprikasaus. 4 stuks gepaneerde schnitzels, 75 gr boter, 1 ui, 1 rode paprika, I el paprikapoeder, 2 el tomatenpuree, dl bouillon, 1 bekertje zure room (creme fraiche). Verwarm 50 gr boter in een pan en bak hierin de gepaneerde schnitzels om en om in 12 minuten mooi bruin en gaar Hak intussen de ui ui fijny maak de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes Neem de schnitels uit de pan en houd deze warmy liefst in een voorverwarmde oven op 65cy op een bord niet afgedekt Veeg de paneermeel kruimels met keukenpapier uit de pan. Verwarm de rest van de boter en fruit hierin de uisnippers tot ze glazig zijny Voeg nu de paprika blokjes toe en fruit deze nog 4 minuten mee. Blus dit af met de bouillonroer de paprikapoeder en de tomatenpuree erdoor breng deze saus aan de kook en laat dit 5 minuten doorkoken. Roer de room door de saus en laat dit warm worden. Neem de borden uit de oven en schenk de saus gedeeltelijk over de schnitzels en gedeeltelijk als een spiegel op de borden Geef hierbij frietjes en gemengde groente salade. Uw slager wenst U smakelijk eten. v.nn

Oostrum's Weekblad | 2000 | | pagina 9