Varkenshaas met peultjes 500gr varkenshaas 200gr peultjes 8 lente uitjes Vi rode paprika 1 eetlepel olie 1 theelepel kerriepoeder 1 mespunt knoflookpoeder 4 theelepels bouillonpoeder 1 theelepel maizena 1 a 2 theelepels ketjap manis lOOgr taugé 2 a 3 eetlepels seroendeng (geroosterde pinda's met kokos, in potje kant en klaar te koop) Peultjes wassen. Uien pellen en grof snipperen. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Bouillonpoeder in 2 dl heet water oplossen. Varkenshaas in smalle reepjes van 3 cm snijden. Olie verhitten in wok of wadjan en het vlees al omscheppend in 2 minuten lichtbruin bakken. Peultjes, ui en paprika toevoegen en nog 1 minuut bakken. Kerriepoeder en knoflookpoeder erover strooien. Bouillon erbij schenken en alles nog 3 a 4 minuten stoven. Taugé op het laatste moment toevoegen. Ingrediënten naar een zijde van de wok of wadjan schuiven. Maizena aanmaken met 1 eetlepel water en door het vocht op de bodem van de pan roeren. Ketjap manis toevoegen en even aan de kook brengen. Alle ingrediënten vermengen met de saus. Seroendeng erover strooien. Lekker met bloemkoolsalade en saffraanrijst (gele rijst). 31 een U*sse apart

Oostrum's Weekblad | 2000 | | pagina 31